Az alapító Kano Dzsigoro megfogalmazása szerint – a judo annyi, mint "természetesnek lenni", "ésszerűen", tehát a természet igazságainak, törvényszerűségeinek megfelelően viselkedni, ezekkel összhangban cselekedni. Kano észrevette, hogy a csak testi igénybevételt követelő edzéseken a gyerekek nem sportoltak megfelelő kitartással, ami növelte volna fizikai erejüket és kitartásukat, ezért gyakran betegeskedtek, rosszul tanultak, nem tanulták meg tisztelni társaikat és szüleiket. Ezért olyan rendszert fejlesztett ki, amely fizikai képzés mellett különös jelentőséget tulajdonít a szellem csiszolásának, fejlesztésének is, amely nélkül a tökéletes technikai felkészültség el sem képzelhető.

A Judo tulajdonképpen a fizikai és szellemi erő együttes kifejlesztésének egyik leghatékonyabb módja, amely nem más, mint a rendelkezésre álló energia leggazdaságosabb felhasználása az ellenfél legyőzése érdekében.

A gyermekek egy része már 9-10 éves korban, különböző gerincbetegségekben szenved. A betegségek egyik fő oka az iskolai élettel járó ülő testhelyzet, a gyors növekedés és a magassághoz képest gyenge törzsizomzat. A judo edzéseket látogató gyerekek között jóval kevesebb az ilyen gerinc rendellenesség. Sok speciális gyakorlat játékosan erősíti a törzs, főként a mély és felületes hátizmokat, túlzott megterhelés nélkül. Ezeket minden gyermek szívesen végzi, és minden sporthoz jó alapokkal szolgál.

Terveink között szerepel, az iskolai judoból kiindulva, a megfelelő edzés munkát örömmel elvégző gyerekeket összefogva, támogatva, egy igazi judo szakosztály megteremtése, amely szervesen be tud kapcsolódni hazánk judo életébe.

 

Balthazár Attila vezetésével ( 0630-611-1129 vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. tárgy:Judo )

Edzések: Bocskai suli, tornaszoba,

kezdők (5 éves kortól):  kedd, csütörtök 16.00-17.00

haladók: kedd, csütörtök 17.00-18.30 és szerda 16.00-17.15

Havidíj: kezdőknek 5000Ft, haladóknak 6000Ft

 

Események

Nincsenek események

Bemutatkozó videó

Nézze meg a hosszabb filmünket is!

Kövess minket!

Nyomtatványok

Kapcsolat

Postacím: 2071 Páty, Postafiók 73.
info@patyise.hu
Adószám: 18276510-1-13
Számlaszám: 10701180-67119916-51100005 (CIB Bank)

KÖVESS !