A mozgás kedvéért, a verseny izgalmáért, a társaságért. Bármelyik is álljon közel hozzád, gyere és csatlakozz!

Hétfő, szerda 17.00 szertorna, Szakály Róbert (0630/870-0927); korosztályonkénti bontás hétfőnként (kezdőknek 16.00-tól)

Pátyi kurír cikk:

„Pátyi Tornászok - 2015

Most már bátran mondhatjuk, hogy van tornász élet Pátyon, és nem csak a Pátyiak, hanem már a Zsámbéki-medence több településén (Telkiben, Budajenőn, Biatorbágyon, Zsámbékon) élő gyerekek részvételével is.
Egyesületünk hathatós segítségével, egyre több tornaszer beszerzésére került sor az elmúlt években, így a tornászainknak sokkal több lehetősége nyílt a különböző tornaelemek elsajátítására. Ezek a speciális mozdulatok nagyban hozzájárulnak a gyerekek mozgáskoordinációjának, erőnlétének, ízületi mozgékonyságának fejlődéséhez. Tervszerű, rendszeres edzésmunkával célunk, az iskoláskorú gyerekek egészséges fejlődésének
- a fizikai adottságok javítása,
- az idegrendszer mind magasabb szintű szabályozása,
- a felnőtt szintű kommunikáció képességének elsajátítása,
- bonyolult fogalmak, szimbólumok, logikai szerkezetek használata,
- a kortársak felé irányulás, a családi függőség oldódása,
- az öntudat, az erkölcs (moralitás) és az értékrend kialakulása,
amelyek képessé teszik a gyermeket, hogy mozgását megfelelően szabályozza. Ennek főleg a finom mozgások javulásában van szerepe, ami az írástanulás szempontjából is elengedhetetlen. (Havighurst)

A Testnevelési Egyetem Torna Tanszékének segítségével a gyerekek olyan tornaszerekkel is megismerkedhettek (nyújtó, korlát, rugós talaj, ugróló), melyek a pátyi iskolában még nincsenek. Tornászainknak sikerült eljutniuk arra a szintre, hogy egyes tornaelemeket már nemcsak a mozgás öröméért, hanem meghatározott célért (pl. versenyeken való részvételért) tanulnak. A 2015-ös idényben versenyzőink országos versenyeken vettek részt csapatban és A Magyar Tornaszövetség versenyein gyermek korosztályban Popper Ákos és Lengyel Martin képviselték egyesületünket, ahol fegyelmezett, szép tornászos tartással az erős középmezőnyben sikerült végezniük. Serdülő korosztályban a Budapest Bajnokságon, Bagonyi Dániel kiegyensúlyozott teljesítményével felállhatott a dobogó 2. fokára, Láng Barnabás pedig az 5. helyet szerezte meg. Az Országos Bajnokságon Bagonyi Dániel csapatban (egyelőre még a Testnevelési Egyetem csapatában) országos bajnok lett, egyéni összetettben pedig az előkelő 5. helyezést érte el. Láng Barnabás csapatban 5., egyéni összetettben 17. helyezést ért el. Ifi korosztályban a Budapest Bajnokságon, Szakály Botond lett a bajnok, az Országos Bajnokságon pedig bravúros teljesítménnyel egyéni összetettben 3. helyezést ért el. Gratulálunk minden versenyzőnknek, hogy erőn felül végigküzdötték a versenyeket, sikeres felkészülést, sok kitartást és sikert kívánva a további versenyzéshez.

Tornászaink örömmel fogadták és szívesen vettek részt a pátyi rendezvényeken, melyeken minitrampolin és talaj bemutatóikkal nagy sikert arattak.
Tervezzük, hogy a 2016-os évben lehetőséget biztosítunk tornász lányaink részére is, hogy a fiúkhoz hasonlóan megmérethessék magukat az országos versenyeken. Szintén tervezzük, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is lesz edzőtábor, ahol az alsósok és felsősök képességeiknek megfelelően játékos formában (de sok-sok munkával), egyre jobban megismerhessék sportágunkat.

Szakály Róbert
szertorna edző

Havidíj: 8000Ft

 

Események

Nincsenek események

Bemutatkozó videó

Nézze meg a hosszabb filmünket is!

Kövess minket!

Nyomtatványok

Kapcsolat

Postacím: 2071 Páty, Postafiók 73.
info@patyise.hu
Adószám: 18276510-1-13
Számlaszám: 10701180-67119916-51100005 (CIB Bank)

KÖVESS !