Szertorna

Idén szeptemberben nagy érdeklődéssel és töretlen lelkesedéssel ismét elkezdődtek a szertorna edzések a Bocskai suliban. A Pátyi Sportegyesület Torna Szakosztálya a meglévő eszközök mellett új tornaszerek beszerzésével igyekszik arra törekedni, hogy tornászaink minél színvonalasabb edzéseken vehessenek részt. A tornázni vágyók nagy részét pátyi gyerekek alkotják, de a foglalkozásokon a Zsámbéki medence több településén (Budakeszi, Biatorbágy, Zsámbék, Telki, Budajenő, Etyek, Herceghalom, Gyermely) élő gyerekek is részt vesznek. Általános és középiskolás korú tornászaink már nem csak talajon, lovon, gyűrűn, gerendán, és gumiasztalon, hanem korláton, ugrólovon és airtrack-en is tanulhatják, illetve gyakorolhatják a különböző torna- és akrobatikus elemeket. Elsősorban általános képességfejlesztéssel, erő- és mozgáskoordináció fejlesztéssel, tartásjavító tornával, szertornával, akrobatikus ugrásokkal és testnevelési játékokkal lehet megismerkedni az edzéseken. Mivel a legtöbb sportág alapját, illetve szerves részét képezi a szertorna, ideális lehet minden olyan iskoláskorú gyerek számára, aki akár versenyszerűen, vagy csak hobbi szinten akar sportolni.

Tornászainknak lehetőséget biztosítunk a felkészülésre, hogy szövetségi, valamint diákolimpia tornaversenyeken vehessenek részt. November 11-én rendezték meg a Magyar Tornaszövetség országos versenyét, melyen Egyesületünk ifi csapattal indult. A Pátyi SE versenyzői Láng Barnabás és Szakály Botond 6 szeren (talajon, lovon, gyűrűn, ugrásban, korláton, nyújtón) mutatták be gyakorlataikat. Legjobban az ugrás sikerült, ahol maguk mögé utasították az egész mezőnyt. A hosszú és nehéz versenyen, tornászaink az előkelő 4. helyet szerezték meg a szegedi, a győri és a KSI csapatai mögött. Egyéni összetettben Szakály Botond a verseny legszebb ugrás és korlát gyakorlatát bemutatva ezüstérmes lett. Sportolóink erőn felül küzdötték végig a színvonalas versenyt elismerést szerezve ezzel maguknak és a Pátyi Sportegyesületnek is. Gratulálunk versenyzőinknek!

Szakály Róbert

szakosztályvezető

 

Judo

Diósdi tanfolyamos verseny

 

A „Mindenkinek Aranyérmet Program” játékos vetélkedő 2018. október 26-án pénteken délután került megrendezésre a Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola tornacsarnokában.

A program három vetélkedőből áll. A programban szereplő vetélkedőn mindenki aranyérmet kap a részvételért. Az indulók elért helyezésük alapján pontokat gyűjtenek, melyeket a három

vetélkedő után összesíteni fognak. Az összesített pontok alapján arany, ezüst és bronz fokozatba sorolják őket, amiért a végén külön díjat kapnak. A pontversenyben való részvétel feltétele, hogy legalább két vetélkedőn induljon a sportoló.

Meghívásos torna - Biatorbágy, Budaörs, Érd, Diósd, Törökbálint és Páty (2008-2011-ben született) judós korosztályának szólt.

A tanfolyamos versenyen 10 fővel képviseltük az egyesületet. Közel 100 fős induló jelent meg a helyszínen. Általában négy judoka volt egy csapatba összesorsolva és körmérkőzés keretében zajlott le a verseny. A csoportokban zajló küzdelmek során rendkívül különböző ellenfeleket kaptak a versenyzők, így izgalmas meccseket és szép akciókat láthattunk.

Néhányan első judo versenyükön szerepeltek, páran pedig már „rutinosan” vettek részt a megmérettetésen. Küzdőszellemben nem volt hiány, a mérkőzések során ifjú judokáink kivétel nélkül derekasan helytálltak.

Az összes versenyző kapott érmet, így a kezdő judósok is a siker élményével térhettek haza.

Az eredmények magukért beszélnek:

  1. helyezett lett: Eisenmann Gergő, Magyar Botond és Venczel Márton (7 pont)

  2. helyezett lett: Barna Vince és Onderó Armand (5 pont)

  3. helyezett lett: Balogh Rikárdó, Hegedüs Barnabás és Viszneki Dániel (3 pont)

  4. helyezett lett: Csincsák Dániel (2 pont)

  5. helyezett lett: Tóth Réka (2 pont)

 

Ezúton szeretnék gratulálni a versenyen induló gyerekeknek az elért eredményekért.

Nagyon ügyesek voltak, büszkék vagyunk rájuk!

A következő forduló 2018. december 8-án lesz.

Veres Krisztina

 

2018. november 17-én az UTE judo sportcsarnokában rendezték meg az idei  Diák „A”, „B”, „C” Nyílt Budapest Bajnokságát.

 

Pátyi SE-ből ketten vettünk részt ezen az eseményen. Mikor megérkeztünk a sportcsarnokba, már javában folytak a mérkőzések a kisebbek részvételével. Rengeteg gyerek volt, vidékről és Budapestről is. 11 órától kezdődtek a mérlegelések, ahol külön-külön lemérték a fiúkat és a lányokat is. A mérlegelés után elkezdődtek a küzdelmek 4 szőnyegen, amik összeszedettek és pörgősek voltak. Nagyon erős volt a mezőny és tapasztaltak voltak a versenyzők.

Attila bácsi is elkísért minket, hasznos tanácsokat kaptunk tőle. Nagyon jól éreztük magunkat!

Megtiszteltetés volt az UTE-ban versenyezni!

 

Hegedüs Jázmin és Magyar ZsomborEsemények

Nincsenek események

Bemutatkozó videó

Nézze meg a hosszabb filmünket is!

Kövess minket!

Nyomtatványok

Kapcsolat

Postacím: 2071 Páty, Postafiók 73.
info@patyise.hu
Adószám: 18276510-1-13
Számlaszám: 10701180-67119916-51100005 (CIB Bank)

KÖVESS !